Image Map

20 lip 2013

Biedronka



Moje oryginalne wykonanie rolady ;)


Biszkopt rzucany :


 5 jajek
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki maki 
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 


Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno, dodać cukier, potem po jednym żółtku, mąkę na wolnych obrotach miksera. Poczekać aż sie dobrze mąka rozmiesza. Piec w 180 st. C, prze 20 minut. Po wyjęciu z pieca biszkoptem w blaszce rzucić na ziemię tak z 60 cm. 
Gorący biszkopt zwinąć w wilgotny ręcznik na roladę 




Masa:
Galaretka 
śmietana 36%

Galaretkę rozpuścić w połowie porcji wody z opakowania, śmietanę ubić na sztywno i po woli dodawać schłodzoną galaretkę.



Roladę rozwinąć posmarować dżemem, masą i zwinąć. Dobrze schłodzić, Gdy rolada dobrze stężeje pokroić na grubsze kawałki i posmarować czerwonym dżemem i udekorować czekoladą. 
  

2 komentarze: