Przygotowanie takiego makaronu to około 10 minut.
Jako że nie jestem fanką mocno ostrego jedzenia to mąż sobie zrobił sobie osobno SZECHUAN.
Na opakowaniu znajdują się 3 z 4 papryczek. Mąż mówił że wcale ostre nie było ;)
Jak juz pisałam oba ze sobą połączyłam i zrobiłam na zwykłej patelni.
Przygotowanie:
zawartość opakowania wymieszać na patelni w 400ml goracej wody. Zagotować i gotować przez około 5 minut, aż cała woda zostanie wchłonięta przez makaron. Dodać 1-2 łyżek oleju i usmażyć na złoto- brązowy kolor, od czasu do czasu mieszając.
Nie każde danie gotowe w 5 minut jest złe ;) a wręcz dobre ;)
Kupiłam w LIDLU podczas tygodnia kuchni (więc możliwe że już tego się nie dostanie w sklepie), cena około 5 zł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz