Kurczak zatopiony puszce piwa.
W ramach testów użyłam przyprawy "Pieprz cytrynowy", ale o tym w następnym poście.
Potrzebne produkty:
Cały kurczak
Przyprawy, w tym przypadku "Pieprz cytrynowy"
Puszka piwa
Czosnek
Olej
Przygotowanie
Kurczaka umyć, wydłubać ze środka wszystkie nie potrzebne rzeczy ;)
Kurczaka najlepiej na całą noc wstawić w lodówkę w marynacie z oleju i Pieprzu cytrynowego.
Kurczaka po nocy w lodówce zalewamy piwem i wrzucamy zmiażdżony czosnek.
Pieczenie
Czas to około 1 godziny w 220 stopni ;)
Piwo nadaje ciekawy smak oraz soczystość.
Śmiem myśleć ,iż po takim obiedzie nie można wsiąśc za kółko ? :D
OdpowiedzUsuńMusiało być pyszne !!!!
"wydłubać"? A nie wyciągnąć?
OdpowiedzUsuńPoza tym od kiedy kurczak ma "rzeczy"?
Czytając to, mało co nie spadłem z krzesła!
A co tm skoro wołowinę się dusi w winie, to kurczaka można w piwie.
OdpowiedzUsuń