Image Map

14 lis 2013

Zupa porowa

Dziś napiszę przepis na szybka i bardzo dobrą zupę ;)
W internecie ta zupę można znaleźć pod różnymi nazwami jak i też inaczej przygotowaną, to będzie mój przepis z testowanym produktem.

Niestety ten post nie zawiera zdjęć ze względu na to że robiłam to danie na urodziny córki i nie było czasu na zdjęcia .

Składniki :
2 duże pory
przyprawa do rosołu firmy "wszystkie przyprawy świata"
2 serki topione śmietankowe
500 g mięso mielone  
wywar z mięsa

Przygotowanie:

Przygotowany wywar z mięsa, może być czysta woda. Kroimy por ale tylko  białą część na plasterki średnio grube, płuczemy pod wodą i wrzucamy do wody/ wywaru. Gotujemy aż zmięknie. Potem wrzucamy przyprawę do rosołu lub coś innego tego typu np. kostki rosołowe. Przyprawy można też dodać na samym początku. Gdy  por jest miękki wrzucamy przyprawione według siebie małe kulki mięsa mielonego, gotujemy jeszcze chwilkę by mięso się zrobiło. Na sam koniec odlewamy trochę zupy i do tego wrzucamy serki i mieszamy tak długo aż się zupełnie rozpuszczą. Im więcej wody w zupie tym więcej serków, niestety trzeba próbować jakie proporcje sobie dodać . Wszystko wlewamy  do garnka i gotujemy jeszcze chwilę.

Zupa szybka, sycąca i bardzo smaczna ;)
Polecam na przyjęcia ze znajomymi ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz