Image Map

8 lip 2013

Sos pomidorowy

Dzięki firmie

Mam przyjemność testować sos pomidorowy 



Użyłam go do posmarowania spodu pizzy.


Przepis na ciasto:
2,5 szklanki mąki tortowej
50g drożdży
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka oleju roślinnego
1 szklanka letniej wody przegotowanej
masło do posmarowania blachy

Do miski wsyoujemy mąkę, sól wlewamy olej. Drożdże rozdrabniamy do szklanki z letnią wodą i mieszamy do rozpuszczenia. Wszystko razem łączymy, wyrobienie ciasta to około 15 minut. Ciasto nie może kleić sie do rąk ani miski. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 45-60 minut.

Wyrośnięte ciasto rozkładamy na blachę, smarujemy sosem i dodajemy dowolne dodatki.











O produkcie :

Co mówi producent : 
Na stronie niestety znalazłam tylko przetłumaczony skład i nic więcej.
Na butelce nawet tego zabrakło. 

Skład:
 pomidory koktajlowe 97%, oliwa z oliwek, bazylia, sól. Produkt 100% naturalny.


Co mówię ja :
Oprócz jednego małego minusa za etykietkę to sos rewelacja. 

Pizza była przepyszna a sos nie tylko trafił na spód pizzy, ale też jak sos na pizze. Ogólnie pychotka, sos zapewne wielu przysłuży nie tylko jako sos do pizzy ale też baza np. do leczo. 
Bardzo wyraźnie czuć paprykę, a konsystencja rewelacyjna.

Bezpośredni link do produktu KLIK 



1 komentarz: